Ha a kifogásaid eddig visszatartottak

Ha a kifogásaid eddig visszatartottak

SZÁLLJ SÍKRA AZÉRT, AMIT IGAZÁN AKARSZ!

Néhány napja jöttem haza Bob Proctor tréningjéről, ahol újra megerősödött bennem a felismerés, hogy csak rajtunk múlik az, hogy elérjük-e azt, amit szeretnénk vagy sem. Időnként szükségünk van arra, hogy valaki hátba vágjon vagy megküldjön egy képletes gyomrossal, ahhoz, hogy felébredjünk és, szembe nézzünk a tényekkel, hogy csinálhatnánk a dolgainkat sokkal jobban.

A két leggyakrabban emlegetett kifogásunk ilyenkor: az idő és a pénz hiánya.

  • Na de mikor, Barbara, amikor már így sincs egy szabad percem sem, nem tudom vállalni a napi fél-egy órás gyakorlatokat, vagy azt, hogy eljöjjek egy hétvégi tréningre…
  • Nem tudom kifizetni a képzés árát…
  • Nincs elég tőkém ahhoz, hogy saját vállalkozást indítsak…
  • Így is heti 70 órát dolgozok a cégemnél…
  • Van most ennél fontosabb dolgom is az életben, pl. anyám beteg, a házasságom romokban, az egészségem a padlón…
  • A hétvége nem jó, mert akkor a családdal vagyok, a közös ebéd az szent, ilyenkor pihenek, behordom a tüzelőt, megmetszem a gyümölcsfákat, és akkor megy a Forma1 is, és tudod, az az egy, amit igazán szeretek…

Hosszan folytathatnám a sort. Ugye, ismerős a helyzet?

A szörnyű igazság azonban az, hogy mindaddig, amíg nem hozol egy döntést arról, hogy márpedig befektetsz önmagadba, elmész a coachingra, beiratkozol a szemináriumra, kitartóan csinálod a házi feladatokat, addig nincs is esélyed a tartós változásra. Átmeneti sikereid lehetnek persze, de ha igazán elsajátítottad volna már a sikeres módszereket, akkor egyszerűen már réges-rég meg is valósítottad volna az álmaid. Az, hogy nem tetted még meg, azt jelenti, hogy a jelenlegi tudásod, képességed, paradigmáid, tudat alatt futtatott mentális programjaid nem tesznek még rá alkalmassá vagy szabotálják az eredményeidet. A saját magad útjában te magad állsz!

De hogy milyen nehéz is ezt beismerni önmagunknak, arra én is Bob szavai alapján döbbentem rá ismét, amikor realizáltam, hogy a kifogások, amelyek használok az álmaim elérésének akadályaként, azok tartottak vissza attól, hogy elmozduljak azok irányába. Azt hittem, hogy a szenvedélyesen megélt álmaim maguktól elvisznek majd a célomhoz, és elég lesz, ha a megszokott életemet élem tovább, és hosszú órákon át dolgozom a napi, rutinszerű munkámat folytatva. Csak időközben az álmomra és a szenvedélyemre nem maradt elég időm. Most Bobot hallgatva, rádöbbentem, hogy egy más szinten való életstílushoz, más szinten való gondolkodás, más – más időgazdálkodási-, pénzkezelési,- és tanulási szokások, új munkarend szükségesek.

Rengeteg ember számára jelent paradigmát az IDŐ vagy a PÉNZ SZŰKÖSSÉGE.

Kezdetben bizony be kell fektetned néhány órát abba, ha valami új dolgot szeretnél megvalósítani az életedben, amit korábban még sosem értél el, legyen szó új karrierről, nagyobb jövedelemről, jobb párkapcsolatról, vagy életstílus- és énképváltásról. Ahogy az angol mondja: Nincs ingyen süti! Nincs olyan, hogy valamit majd kapsz cserébe a semmiért. A dolgoknak mindig meg kell fizetni az árát! Ilyen az emberi fejlődés is.

Megtanultuk Bobtól, hogy csak akkor vagyunk képesek valóra váltani az álmainkat, ha azokat erősebbé tesszük a paradigmáinknál, és hajlandóak is vagyunk arra, hogy valósággá változtassuk őket.

A hosszú repülőúton hazafelé megfigyeltem, hogy egyesek 5 vagy 6 filmet is képesek végignézni, a helyett, hogy fél órát fejlődésre, tanulásra vagy más hasznos dologra szántak volna. Ekkor döntöttem úgy, hogy elkötelezem magam a fejlődés mellett és soha sem hagyom, hogy ezentúl, akár egy utazás, akár az időhiány kifogást jelenthessen a saját lustaságom számára a vágyott céljaim tekintetében.

Napoleon Hill, a klasszikus Gondolkodj és Gazdagodj című művében ezt írja:

„Emlékezz arra, hogy az életben nincs szükség nagyobb erőfeszítésre ahhoz, hogy magasra célozzunk, hogy bőséget és jólétet akarjunk, mint ahhoz, hogy elfogadjuk a nyomorúságot és a szegénységet.”

A kérdés csak az, hogy mit vagy hajlandó megtenni vagy abbahagyni annak érdekében, hogy beteljesítsd az álmaidat?

A világ legjobb tanítójától, a közel 57 éves szakmai tapasztalattal és kutatással rendelkező Bob Proctortól, a jelenleg elérhető legkomplexebb sikercoaching programot tesszük számodra elérhetővé magyar nyelven. A 24 hetes – napi egy órás időráfordítást igénylő – online tanfolyam, garantáltan radikális változást hoz az életedbe.

Készen állsz? Akkor elég a kifogásokból! Kezdd el most!

Jelentkezz az info@lifechanger.hu email címen!

Az üzenet elküldése sikeres volt!

A feliratkozás sikeres volt!