A félelem a legnagyobb kerítés, amit magunk köré építhetünk 2.

A félelem a legnagyobb kerítés, amit magunk köré építhetünk 2.

A félelem természetes érzés. A mai ragadozó vs. préda világban, a fokozott éberség és figyelem kritikus lehet a túléléshez. Azonban napjaink üzleti életében, félelmeinknek aligha van köze a túléléshez, inkább belső bizonytalanságainkból fakadnak.

1. VEDD ÉSZRE, HOGY NEM VAGY EGYEDÜL!

Mindegy milyen félelmekkel szembesülsz, valaki valahol már rájött arra, hogyan kerekedjen felül rajtuk. Ha mások tudnak uralkodni rajtuk, akkor Te is!

2. SZÁMŰZZÜK A KUDARC ÉS A KÉTSÉG MINDEN VÍZIÓJÁT!

A félelmeinken való felülkerekedésben nagy szerepet játszik, hogy kiválasszuk a megfelelő képet és arra fókuszáljunk. Arra koncentráljunk, amit el akarunk érni, ne a negatív dolgokra. Amelyik képnek a legnagyobb figyelmet szenteljük, az fog valóra válni.

3. ÉRTSD MEG MILYEN LEHETŐSÉGEKET HAGYHATSZ KI!

A félelmek meggátolnak minket abban, hogy a komfortzónánkon kívül cselekedjünk. Az adott pillanatban “biztonságosabb” semmit sem tenni. Visszatekintve, később azt kívánjuk, hogy “bárcsak megcsináltuk volna”!

A legközelebbi lehetőségnél bámulj a félelem arcába és adj bele mindent!

“A FÉLELEM, A LEGNAGYOBB KERÍTÉS” (Dudley Nicholes)

4. KAPASZKODJUNK SZEMÉLYES TAPASZTALATOKBA!

Biztosan Neked is vannak olyan emlékeid, olyan dolgaid, amikbe eleinte nem mertél belevágni, mert féltél a negatív kimeneteltől, de aztán mégis bevállaltad és utána nagyon jó érzéssel töltött el a pozitív végkifejlet.
Mivel fel tudunk idézni több diadalt a múltból, bármilyen kicsit vagy nagyot, már magabiztosabbak lehetünk, és hihetünk abban, hogy túl tudunk lendülni bármilyen mentális akadályon.

Belegondoltál már abba, hogy milyen lenne az életed félelmek nélkül? Amikor szorongás nélkül ki mernél állni akár több száz ember elé is beszédet tartani? Amikor nem feszengenél végig egy hosszú repülő utat, végig azt várva, hogy mikor értek földet?

Íme,  8 tipp ahhoz, hogyan győzd le a félelmeidet!

  1. Légy tisztában a félelmeiddel!
  2. Derítsd ki mi a pontos oka a félelmednek!
  3. Nézd meg, hogy ez mennyire valós félelem! Egy korábbi rossz tapasztalat alapján jött létre? Miért gondolod, hogy ez ismét elő fog fordulni? Ha nem történt ez meg Veled korábban, akkor miért gondolod, hogy most meg fog történni?
  4. Mi az, amit tenni tudsz már most ellene? Szánj erre elég időt és gondold végig a válaszokat!
  5. Koncentrálj a most-ra! Ha a most-ban élsz, nem engeded meg az agyadnak, hogy a nem létező dolgok miatt aggódj.
  6. Légy bátor! Mindenkinek vannak félelmei. Lépj túl rajtuk… Gondolj úgy ezekre, mint egy rossz időjárási körülményre, amire fel lehet készülni. (Ha esik az eső, nyisd ki az esernyőd)
  7. “Mi a legrosszabb, ami történhet velem?” Tedd fel magadnak ezt a kérdést. Meglátod, hogy a legrosszabb, korántsem jelenti a véget.
  8. Építsd, növeld az önbizalmad! Tudd, hogy bármit is hozzon az élet, képes leszel azt megoldani!

A belső, a sikereket, a növekedésedet gátló félelmekkel való megküzdés egy fontos coaching téma, hiszen amíg nem vagy túl rajtuk, addig nem tudod megvalósítani az álmaidat! A leggyakrabban ezeknek a félelmeknek a tudatában sem vagyunk, és csodálkozunk azon, hogy bármilyen erőfeszítéseket is teszünk, mindig ugyanarra az eredményre lyukadunk ki! Legyen szó munkahelyi eredményekről vagy párkapcsolati problémákról. A félelmek legyőzése az ismeretek megszerzésével kezdődik! Jelentkezz coaching programjainkra, ahol segítünk neked abban, hogy a látható és rejtett félelmeidből, egy győztes énképet fejlesszünk és minél nagyobb sikereket kovácsoljunk!

Jelentkezni emailben, a gyurabarbara@lifechanger.hu –n, a félelmeid, dilemmáid minél részletesebb leírásával lehet! Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot és tájékoztatunk a lehetőségekről!

További információ: www.lifechanger.hu

A cikk az Entrepreneur.com-on megjelent írás alapján készült.

Az üzenet elküldése sikeres volt!

A feliratkozás sikeres volt!